Gevulde sinaasappelen

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de sinaasappelen en citroen doormidden en pers ze voorzichtig uit. Meng het sap van de sinaasappelen met de helft van het sap van de citroen. Scheid de eieren en bewaar zowel de eidooiers als de eiwitten. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en zet tot gebruik weg in de koelkast. Meng 2 dl van het sinaasappel/citroensap in een kom met de eidooiers en de suiker en klop dit tot een schuimig geheel. Zet de kom op een pan met heet, niet kokend water en laat alles onder voortdurend roeren binden. Ondertussen de gelatine weken in koud water en de slagroom kloppen. De gelatine uitknijpen en door het sap roeren. Dit sap toevoegen aan de kom met het gebonden mengsel. Vervolgens de kom in ijskoud water zetten en roeren tot het vla-achtig begint te worden. De helft van de slagroom en de stijve eiwitten erdoor spatelen. Met dit mengsel de halve sinaasappelen vullen en in de koelkast minimaal 4 uur op laten stijven. Voor serveren garneren met de overgebleven slagroom.

Gevulde sinaasappelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarinesmoothie
10 min Snack
Bekijk recept
Rabarber in witte wijn
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Witlof-kipsalade
20 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept