Gevulde varkensschouder

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Het varkensgehakt mengen met alle genoemde kruiden, de losgeklopte eieren, de room en het broodkruim, de varkensschouder openvouwen, kruiden met peper en zout en bestrijken met de vulling.
- De varkensschouder sluiten, binden en dan op een hoog vuur aan alle kanten in een grote pan in boter aanbraden zodat het vlees rondom dichtschroeit.
- De wortel, selder, preiwit en de sjalotjes tot dobbelsteentjes versnijden.
- Deze groenten fruiten in boter en bij het vlees voegen, alles mag nu op een zacht vuurtje gedurende twee uur verder gaar sudderen.
- De bereiding geregeld overgieten (tot halfweg de schouder) met een (varkens)bouillon.
- De gebraden varkensschouder warm houden in de oven.
- Het stoofvocht tot de helft laten inkoken en mixen, dan 200 gr boter en het sap van de citroen toevoegen terwijl je de saus goed opklopt.
- De saus over het vlees gieten en opdienen met gekookte aardappelen en gestoofd witloof.

Gevulde varkensschouder is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool met bier
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool uit de Elzas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokant gebraden varkensschouder
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pot au feu
210 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept