Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af. Schep het vruchtvlees uit de tomaten en snijd dit in stukjes. Bestrooi de binnenwand en het vruchtvlees van de tomaten met peper en kruidenaromat. Schep de stukjes vruchtvlees in een ingevette ovenschaal, waar de tomaten naast elkaar in kunnen staan. Schenk ca. 1 cm bouillon, van poeder of tablet, in de schaal. Zet de uitgeholde tomaten in de schaal . Was en droog de spinazie. Klop de eieren los met de creme fraiche, peper en fijngeknipte dragon. Leg onderin de tomaten de kleingesneden spinazie en schenk het eimengsel erop. Zet eventueel de kapjes op de tomaten. Zet de schaal circa 20-30 minuten in het midden, van de voorverwarmde oven van 175 C tot het ei gestold is. Gebruik het vocht voor een lekkere soep of bind het eventueel iets bij en geef het als saus bij gekookte aardappelen of pasta. Serveer de tomaten als voorgerecht op een bedje van sla of als vegetarisch hoofdgerecht. Geef in het laatste geval 3 tomaten met 1 1/2 ei per persoon en geef extra spinazie als tweede groente. Lekker met gekookte aardappelen, pasta of rijst.
Gevulde vleestomaten met spinazie en ei : is een recept van Jerryke's Cuisine