Gevulde mediterrane zeebaarsfilet met tomatencouli

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de visfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout Schik ze in een vuurvaste schotel en laat 5 minuten bakken in een op 180°C voorverwarmde oven Haal de filets uit de oven, laat ze even afkoelen. Spreid bakpapier uit op een ovenplaat en schik daarop 4 dresseerringen van 8 cm diameter en 6 cm hoogte Wrijf de binnenwand van de dresseerring in met wat olie en bekleed met een visfilet Bereid intussen de mediterrane groentenvulling. Snij de aubergine, de courgette en de venkel in fijne reepje van 3 tot 4 mm Breng een pan met water en een snuifje zout aan de kook en laat daarin de reepjes venkel enkele minuten gaarkoken Pel de tomaten, verwijder de zaden en snij ze in kleine stukjes. Laat de aubergineen de courgettereepjes lichtjes aanfruiten in een lepel olijfolie Hak de takjes peterselie en de koriander fijn, maar bewaar enkele takjes voor de decoratie Kook de boulgour gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking Vermeng in een slakom de boulgour met alle groenten en kruiden en breng op smaak. Vul de dresseerringen verder op met het groentenmengsel en dek ze af met aluminiumfolie Verwarm de oven voor op 180°C Bereid intussen de tomatencoulis. Doe het blik tomaten, samen met de gevogeltefond, de witte wijn, de fijngesnipperde sjalotten, laurier, tijm, steranijs, kruidnagel en gember in een kookpan met dikke bodem en laat inkoken tot het vocht grotendeels verdwenen is. Verwijder alle smaakmakers en zeef de saus Schuif de dresseerringen ondertussen voor 15 minuten in de oven Schik de dresseerringen op een bord, verwijder de ring en dresseer de tomatencoulis rond de gevulde visfilet Werk af met enkele takjes peterselie en koriander. 385 kcal p.p. Dit is een recept van Mireille Bragard uit Esneux

Gevulde mediterrane zeebaarsfilet met tomatencouli is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza Margherita
0 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept