1 Ui pellen en snipperen. Wortel en knolselderij in blokjes snijden. 2 theelepels olijfolie in een braadpan verhitten en de ui 2 minuten fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen. Knoflook er boven uitpersen. Paprikapoeder toevoegen. De groente 4 minuten meefruiten. Afblussen met wijn. Voeg toe: gezeefde tomaten, laurierblad, oregano en kaneel. Deksel op de pan doen en de saus 20 minuten zachtjes laten koken. Intussen de andere ui pellen en snipperen. Augurken fijnhakken. Gehakt aanmaken met djinten, zout en vers gemalen peper. Ui en augurk erdoor mengen. Paprika's wassen en het kapje eraf snijden (laat het groene steeltje eraan). De zaadlijsten verwijderen. Paprika's vullen met het gehaktmengsel en het kapje erop zetten. Oven voorverwarmen op
200. Ovenschaal invetten. Tomatensaus op smaak maken met zout en vers gemalen peper. Laurierblad verwijderen. Tomatensaus in ovenschaal gieten en paprika's daarin zetten. Dek de schaal af met deksel of aluminiumfolie. Bak de paprika's gaar in circa 45 minuten Serveer met rijst en groene salade.
Gevulde paprika's met gekruid gehakt in tomatensau is een recept van Jerryke's Cuisine