- Hol met behulp van een theelepel het onderste deel van de peren iets uit.
- Verwijder de pitten uit de dadels.
- Hak de dadels en de walnoten fijn.
- Vul het onderste deel van de peren met dadels en walnoten.
- Zet het bovenste deel van de peren op het onderste deel.
- Plaats de peren op een hittebestendige schaal.
- Plaats een stoomrek in een wok of een pan.
- Breng het water tot 1 cm onder het rek aan de kook.
- Plaats, zodra het water kookt, de schaal met peren op het stoomrekje.
- Stoom de peren gaar op hoog vuur gedurende 5-10 minuten.
- Breng ondertussen 2 el honing en 1 dl water aan de kook.
- Los de honing op.
- Zet het vuur lager en voeg 1 el rozendistillaat (Mei Kuei Lu Chiew) toe.
- Verwijder het vocht van het stoombord en giet de honingsiroop over de peren. TIP: - In plaats van 1 el rozendistillaat kunt u ook 2 el Grand Marnier of 1 el Poire William gebruiken."}}