Gevulde pijlinktvis met tomatensaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- maak de pijlinktvisjes schoon en spoel ze overvloedig. zet opzij.
- pers de knoflookteentjes boven het gehakt, voeg een eetlepel broodkruim en een gelijke hoeveelheid olijfolie toe plus het fijn versnipperde pepertje. bestrooi met provencaalse kruiden en kneed goed door elkaar.
- vul de pijlinktvissen met het gehakt.
- bak ze in de olijfolie op middelhoog vuur. draai ze regelmatig om.
- Snij intussen de tomaten in stukken die u, samen met de grof versneden sjalotjes, zacht gaart in een lepel olie. kruid met oregano en een draai aan de pepermolen -voeg enkele fijn versnipperde blaadjes basilicum toe en mix in de keukenmachine tot een gladde saus.
- serveer de inktvissen met enkele lepels saus errond en versier met een basilicumblad. **TIP:** het spreekt vanzelf dat we niks verloren laten gaan. gehakt dat u over hebt, kan u tot kleine balletjes voor een zuiderse tomatensoep rollen of tot -mijn favoriet- hartige aperitiefknabbels. u kan zowel warm als kous serveren en persoonlijk eet ik ze graag met een tacodip. echt eens proberen.

Gevulde pijlinktvis met tomatensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept