bereiding van de saus: Verhit de olie in een grote pan en braad er de uien en de prei in tot die zacht zijn. Voeg tomaten, water, laurierblaadjes en munt toe en laten sudderen op een gematigd vuurtje tot het zachtjes begint te koken. Laat 15 minuten koken. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de vulling samen in een kom. Vul de pijlstaartinktvissen tot iets meer dan de helft. Maak de pijlstaartinktvissen dicht d.m.v. een tandenstoker. Plaats de gevulde pijlstaartinktvissen in de tomatensaus en voeg de erwten en aardappelen toe. Laat 45 minuten sudderen. Je kan het gerecht zo serveren, of je kan spaghetti koken en de pijlstaartinktvissen versnijden en als saus over de pasta gieten... Als je verse schapenkaas wil gebruiken in de keuken (voor bijvoorbeeld een gevulde pijlstaartinktvis), moet je die eerst en vooral laten draineren. Dat doe je door de kaas 1 nacht in de ijskast te plaatsen, eerst wat zout op strooien en een handdoek op de kom te plaatsen. Zo kan het vocht goed in het zout verdwijnen, en kan je de kaas de dag nadien in een warm gerecht vermengen.