Salade: Bak de in stukjes gesneden kipfilet in wat olijfolie en strooi er wat tijm en provencaalse kruiden overheen. Knijp er een paar teentjes (naar smaak) knoflook over uit. Als de kip gaar is, voeg dan de sperciebonen, broccoli en babymaïs toe (sperciebonen kun je eventueel voorgaren door ze een minuut of 5-10 te koken). Je kunt ook nog paprika, courgette of wat je nog meer lekker vindt, meebakken. Als alles bijna gaar is, gooi je (naar smaak) wat cashewnoten erbij en bak je dit heel even mee. Hierna gooi je het geheel in de bak met sla, tomaat en komkommer (naar smaak kun je hier ook nog kaas of iets anders aan toevoegen). Voeg de pijnboompitjes toe. Hussel alles goed door elkaar. Dressing: Tot slot gooi je de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar, zodat de dressing goed is verdeeld. De dressing maak je als volgt: * twee eetlepels olijfolie * een eetlepel rode wijn azijn * anderhalve theelepel mosterd * peper * zout * drie uitgeknepen tenen knoflook * tijm * provencaalse kruiden
Kipsalade à La Lex is een recept van Smulweb.nl