1 Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ovengrill voorverwarmen. Karbonades aan beide zijden inwrijven met zout, peper en 1 el olie en in ovenschaal leggen. Tomaten horizontaal halveren, snijvlakken met zout en peper bestrooien en met rest van olie bedruppelen. Tomaten met bolle kant naar beneden naast karbonades in ovenschaal leggen. Schaal onder hete grill schuiven en in 12-15 min. gaar laten worden. Karbonades halverwege keren. Twee derde deel van boter met tijm losroeren. Tijmboter op smaak brengen met zout en peper. Aardappels afgieten en in dikke plakken snijden. Rest van boter in koekenpan verhitten en aardappels hierin goudbruin bakken. Karbonaadjes en tomaathelften over vier borden verdelen. Gebakken aardappels ernaast scheppen. Tijmboter over karbonaadjes verdelen.
Gegrilde karbonaadjes met tijmboter is een recept van Albert Heijn