- Breng voor de espressosiroop de suiker, espresso, room en 3 el water in een pannetje aan de kook, zet het vuur laag en laat de siroop 4-5 min. sudderen. Zet hem weg om af te koelen. Verwarm een wafelijzer voor. Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en het zout in een grote kom. Voeg de melk, essence, suiker, eierdooiers en boter toe en klop ze glad. Sla de eiwitten in een schone, droge kom tot stijve pieken. Schep met een grote metalen lepel 1 el eiwit door het beslag om het luchtig te maken; schep de rest er voorzichtig door. - Vet het wafelijzer in met gesmolten boter. Schenk circa 1/2 kop (1,25 dl) beslag (de hoeveelheid hangt af van de grootte van het wafelijzer) in het midden van het ijzer en verspreid het tot bijna aan de randen. Bak ze 4-5 min. of tot de wafel krokant en goudbruin is. Houd ze warm en bak het resterende beslag. Schep de espressosiroop over de wafels. - Heerlijk met verse slagroom, chocoladekrullen en gezeefde cacaopoeder.