Mornaysaus (kaassaus)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een roux maken van de boter en de bloem. De melk koken (om klonters in de saus te vermijden) en beetje bij beetje bij de roux voegen, onder voortdurend roeren. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en nog een kwartier zachtjes laten sudderen. Aan deze bechamelsaus vervolgens de eierdooiers en de gemalen kaas toevoegen. Niet meer laten koken. Deze saus is een aanrader bij gegratineerde groenteschotels.

Mornaysaus (kaassaus) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mornaysaus
15 min
Bekijk recept
Gegratineerde Eieren In Mornaysaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Met Mornaysaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde eieren in Mornaysaus (voorgerecht)
0 min
Bekijk recept