Mosselen aux français

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de uien en snipper ze.
- Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in l cm dikke stuken.
- Breng het water met de azijn aan de kook voeg de uien, de prei, het laurierblad, de kruidnagels, zout en kwarwijzaad toe. en laat het geheel opkoken.
- Doe de mosselen in de vloeistof en laat ze 10 a 15 minuten koken tot de schelpen open staan.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan.
- Laat ze afkoelen en neem ze, uit de schelpen.
- Houd ze in een voorverwarmde schaal warm.
- Laat het kooknat in de open pan in. 15 minuten tot op de helft inkoken.
- Plet ondertussen het teentje knoflook met zout. Bak het in de boter lichtgeel.
- Bestuif alles met bloem en bak al roerende, tot het lichtbruin is.
- Blus met het gezeefde kooknat en breng het geheel al roerende aan de kook - Breng het met veel versgemalen peper, zout en wat zoetstof pikant op smaak - Voeg de wijn toe, zet het vuur hoger maar laat de saus niet koken.
- Giet de saus over de mosselen en bestrooi ze met peterselie en bieslook

Mosselen aux français is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept