- Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in l cm dikke stuken.
- Breng het water met de azijn aan de kook voeg de uien, de prei, het laurierblad, de kruidnagels, zout en kwarwijzaad toe. en laat het geheel opkoken.
- Doe de mosselen in de vloeistof en laat ze 10 a 15 minuten koken tot de schelpen open staan.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan.
- Laat ze afkoelen en neem ze, uit de schelpen.
- Houd ze in een voorverwarmde schaal warm.
- Laat het kooknat in de open pan in. 15 minuten tot op de helft inkoken.
- Plet ondertussen het teentje knoflook met zout. Bak het in de boter lichtgeel.
- Bestuif alles met bloem en bak al roerende, tot het lichtbruin is.
- Blus met het gezeefde kooknat en breng het geheel al roerende aan de kook - Breng het met veel versgemalen peper, zout en wat zoetstof pikant op smaak - Voeg de wijn toe, zet het vuur hoger maar laat de saus niet koken.
- Giet de saus over de mosselen en bestrooi ze met peterselie en bieslook"}}