voor 2 personen, klaar in 60 minuten Spoel de mosselen schoon.Voorbereiding van de court-bouillon: snij de ui, de prei en de selderij fijn en bak ze lichtjes aan in wat boter Leng ze aan met de wijn zodra ze met de boter zijn versmolten. Breng het geheel aan de kook en voeg de mosselen toe. Dek de pan af en laat de mosselen 10 tot 15 minuten op het vuur staan. Af en toe de pan heen en weer bewegen. Schep de mosselen uit de pan en haal ze uit de schelp. Giet het kookvocht door een zeef. Snij de courgette en de ontpitte tomaat in miniblokjes. Bak de stukjes courgette bruin in wat boter, schenk er een kopje gezeefde bouillon bij en breng ze op smaak met kerrie. Warm de bouillon op en voeg de room, de blokjes tomaat en de mosselen toe. Laat het geheel even op het vuur staan, maar zonder het aan de kook te brengen. Breng verder op smaak en strooi er desgewenst wat zout over. Dien op in diepe borden en garneer met gesneden peterselie.