Mosselen met spekjes en venkel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit in een grote pan 1 eetlepel boter. Bak hierin 75 gr gerookte magere spekblokjes in ongeveer 5 minuten krokant en schep uit de pan. Bak in het achtergebleven bakvet 1 in stukjes gesneden venkelknol ongeveer 5 minuten op laag vuur (venkelgroen bewaren). Voeg hieraan de schoongemaakte verse mosselen toe. Kook met de visfond en 1 eetlepel azijn eraan toegevoegd de mosselen gaar. Bestrooi ze voor het serveren met de spekblokjes en gehakt venkelgroen. Serveren met kerveldipsaus of olijvenmayonaise. Kerveldipsaus: Week 3 gedroogde tomaten (Fiordelesi, zakje van 100 gram) ongeveer 15 minuten in 3 eetlepels water. Hak de blaadjes van 1 zakje kervel fijn. Roer dit door 1 bekertje creme fraiche (125 ml). Snijd de tomaten in kleine stukjes en roer met het weekwater door het creme fraichemengsel. Meng er 6 in stukjes geknipte sprietjes bieslook door. Breng op smaak met peper. Olijvenmayonaise: Hak 50 gram groene olijven zonder pit fijn. Roer 2 eetlepels Italiaanse kruiden door 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels yoghurt. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.

Mosselen met spekjes en venkel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept