Aladin-stoofpot met dadels en amandelen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Ontpit de dadels en snijd ze doormidden.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag.
- Bak de lamslapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
- Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de kaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 40 minuten).
- Voeg de dadels en de amandelen toe en laat ze ca. 5 minuten meestoven.
- Voeg peper en zout naar smaak toe. TIP: - Lekker met snelklaar couscous en gestoomde broccoli.

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Aladin-stoofpot Met Dadels En Amandelen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aladin Stoofpot Met Dadels En Amandelen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren Aladin
Bekijk recept