Amandel-vanilletaartje met vers fruitsalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- begin met het kapsel. Klop het eiwit met de poedersuiker stijf in een vetvrij bekken met de keukenmachine. Zeef de bloem en spatel dit zeer voorzichtig samen met de amandel?poeder? door het eiwit heen. Strijk het beslag uit op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Strijk het zo groot uit als 2 keer de grootte van de springvorm. Bak het kapsel af op 200 graden ongeveer 8 minuten.
- Breng nu de melk aan de kook. Verwijder het merg uit het vanillestokje en roer dit samen met de suiker door de hete melk. Klop de eidooiers los en meng ze met de kokende melk. Week de gelatine voor in koud water en los dit op in de hete massa. Laat alles afkoelen tot het zo dik wordt als vla.
- Klop de slagroom niet helemaal stijf op (halverwege) en meng dit met de vanillemassa.
- Steek het kapsel uit met de springvorm. Leg 1 rond kapsel in de vorm en giet hierop de vanillepudding daarop legt U het tweede kapsel. Laat dit tenminste 1 nacht opstijven in de koelkast.

Amandel-vanilletaartje met vers fruitsalade is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Sangria met veel fruit
2 min
Bekijk recept

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept