Ananasmarmelade met gembe

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de ananas,verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in stukjes boven een kom om het sap op te vangen. Pel de gember,rasp hem en voeg bij de ananas. Pers de citroen uit en giet het sap over de ananas. Giet het sap en het vruchtvlees samen en voeg de helft van het gewicht aan suiker toe. Giet dit mengsel in een confituurketel of in een grote kom met dikke bodem. Breng aan de kook zonder deksel en laat onder voortdurend roeren 15 minuten koken op een hevig vuur. Giet meteen in,met kokend water omgespoelde,bokalen. Wanneer de marmelade koud is giet er een laag paraffine over en bedek met een laag cellofaan. Deze marmelade bevat minder suiker dan traditionele confituur en moet koel bewaard worden en vrij snel opgegeten worden.

Ananasmarmelade met gembe is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bord van exotische vruchten en zure room met gembe
0 min
Bekijk recept
Bord van exotische vruchten en zure room met gembe
0 min
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
Bekijk recept
Chinese pruimensaus
Bekijk recept

Ananasmarmelade
120 min
Bekijk recept
Ananasmarmelade Met Gember
30-60 min -
Bekijk recept
Courgette-Ananasmarmelade
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept