Andijvietaart met roquefort en walnoten

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voor verwarmen op 210°C. Van andijvie harde nerven verwijderen en andijvie in grove repen snijden. Andijvie in boter 5-10 min. roerbakken tot andijvie geslonken is en vocht verdampt is. Andijvie goed laten uitlekken. Eieren loskloppen met creme fraiche. Noten, roquefort, zout en peper erdoor roeren. Deegplakjes op elkaar uitrollen tot lap van 25 x 35 cm. Vorm met deeg bekleden. Andijvie op deeg leggen en eimengsel erover schenken. Randen van deeg met eierdooier bestrijken. Taart in midden van de oven in circa 30 min. gaar en bruin bakken.

Andijvietaart met roquefort en walnoten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijvietaart met rookworst
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijvietaart met cashewnoten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgse Andijvietaart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijvietaart
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept