Ansjovis in Catalaanse stijl

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de grill voor. Leg de paprika's op de bakplaat en plaats ze onder de grill tot ze gelijkmatig donker kleuren, waarbij ze af en toe dienen te worden gekeerd. Doe ze hierna in een plastic zakje en sluit dit af. Laat de paprika's in dit zakje 4 tot 5 minuten stomen, zodat het vel loskomt. Haal ze uit het zakje en trek het geblakerde vel eraf. Verwijder de steeltjes, snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze hierna in reepjes van 1 cm breed.
- Schik vervolgens de ansjovisfilets met de halve eieren en paprikareepjes op een schaal.
- Strooi de fijngehakte look erover. Besprenkel het geheel met olijfolie en azijn. Serveer direct.

Ansjovis in Catalaanse stijl is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische yoghurt
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Peren-bessenyoghurt
10 min Snack
Bekijk recept
Naan met lamsworstjes en salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde auberginesalade met verse kruiden
33 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept