Oven voorverwarmen op 175 graden. In een pan ruim water met zout aan de kook brengen en lasagnevellen in ca. 10 minuten beetgaar koken. In de pan spinazie blokjes zachtjes laten smelten en op smaak brengen met zout, peper en knoflookpoeder. In tussen tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Bestrooien met zout, peper en provencaalse kruiden. Kaas in plakjes snijden. Helft van tomatenplakjes over midden van 2 vuurvaste borden verdelen. Vervolgens beleggen met 1 lasagnevel. Hierop spinazie verdelen en afdekken met lasagnevel. Hierop gorgonzola en de rest van tomatenplakjes verdelen. Afdekken met laatste lasagnevel in midden van de oven lasagne ca. 8 minuten verwarmen. Intussen in pan tomatenblokjes ca. 5 minuten zachtjes laten inkoken tot gebonden saus en vervolgens de pesto erdoor roeren. Saus over lasagne scheppen.
Lasagne Met Gorgonzola, Spinazie & Tomaat is een recept van Smulweb.nl