Appelgebak

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de boter een tiental seconden zacht worden in de microgolfoven. Klop de suiker met de eieren tot een luchtige massa. Meng er de zachte boter onder. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, zorg dat het bakpoeder goed verdeeld is onder de bloem. Verwarm de oven voor op 180° C. Meng de bloem met het bakpoeder onder het eimengsel. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Meng de appelen onder het beslag. Schik het bakpapier in de bakvorm en schep het mengsel in de vorm. Bak het gebak in een voorverwarmde oven van 180° C in ca 35 à 40 minuten. Rooster de amandelen onder de ovengrill. Smeer een beetje confituur op de bovenkant van het appelgebak en strooi er de amandelen over. Druk wat aan. Werk af met poedersuiker. ik gebruik een hoge vlaaivorm, zonder bakpapier erin....wel ingevet

Appelgebak is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Fijn appelgebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgebak Met Maanzaad
30-60 min -
Bekijk recept
Appelgebak Van Bladerdeeg
30-60 min -
Bekijk recept
Pools Appelgebak
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Fijn appelgebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgebak Met Maanzaad
30-60 min -
Bekijk recept
Appelgebak Van Bladerdeeg
30-60 min -
Bekijk recept
Pools Appelgebak
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept