Appelgebakjes

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Roer de boter en de suiker tot een gladde romige massa met een mixer. Klop dan het ei erdoor.
- Zeef de bloem en de bakpoeder samen en voeg dit bij het mengsel, met de vingers knedend tot een mooi glad deeg ontstaat.
- Maak van dit deeg een bal, pak het in vetvrij papier en zet het een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- De gebakjes worden gemaakt in kleine ronde bakjes met een doorsnee van ongeveer 6 cm.
- Snij na het koelen ??nderde deel van het deeg af en zet dat terug in de koelkast.
- Verdeel de rest van het deeg in 12 stukken en pers elk deel in een ingevet bakje op de bodem en tegen de wand.
- Smelt de 2 eetlepels boter in een pan en voeg de appels toe. Laat dit 2 minuten sudderen, de pan goed schuddend. Vul de vormpjes met de appel, en doe in elk vormpje een lepel jam. Bestrooi de vulling met amandelen.
- Rol het achtergehouden deeg uit tot een plak van 6 mm. dik. Steek hier met een glas 12 rondjes uit.
- Maak de randen van deze rondjes nat met wat koud water en druk ze op de gevulde vormpjes.
- Druk ze aan de rand dicht.
- Bak daarna alles in het midden van de oven gedurende 30 tot 35 minuten.
- Haal de gebakjes uit vormpjes en laat ze afkoelen.
- Bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.

Appelgebakjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Appelgebakjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde appelgebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine appelgebakjes
0 min
Bekijk recept

Appelgebakjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde appelgebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Appelgebakjes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine appelgebakjes
0 min
Bekijk recept