Appelgratin met amandelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De appels schillen en de klokhuizen verwijderen. Het vruchtvlees in stukken van 1 cm snijden. De honing opwarmen in een grote vuurvaste schotel (eventueel een snuifje kaneel toevoegen). De stukken appel al roerende opwarmen in de gekaramelizeerde honing. De slagroom mengen met de dooiers, 2 eetlepels fijne suiker, amandelpoeder en maiszetmeel. Het mengsel over de stukjes appel gieten. Bestrooien met amandelschilfertjes en 15 minuten in een warme oven plaatsen. Met bloemsuiker bestrooien en 5 minuten laten gratineren. Warm of lauw opdienen. Bij de appelgratin kan men bolletjes ijs of een kommetje half opgeklopte slagroom serveren.

Appelgratin met amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Aardappel-appelgratin
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelgratin
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappel-appelgratin
120 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appelgratin Met Kastanjehoning
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept