bavarois bereiden: 250 gr. aardbeien koken met suiker en pureren; 5 geweekte gelatineblaadjes toevoegen en op smaak brengen met een scheutje citroen; een halve liter room opkloppen en onder de afkoelde aardbeienpuree spatelen in kleine vormpjes gieten en laten opstijven in de koelkast het is aan te raden het recept daags voordien te bereiden bladerdeeg in ronde vorm van 8 à 10 cm uitsnijden hierop de schijfjes appel schikken, inwrijven met boter en suiker en afbakken in een oven van 175°C fijne reepjes van appel snijden en in citroenwater leggen Afwerking De appelgebakjes op een bord schikken Hierop een bolletje vanilleroomijs en afwerken met de bavarois De aardbeien vierendelen en rond het gebakje schikken Versieren met de aardbeiengelei Overstrooien met de appelreepjes Dit gerecht kan zowel koud - warm of lauw geserveerd worden.
Appeltjes op bladerdeeg met fruitbavarois is een recept van Jerryke's Cuisine