Apple Tart with Jalapeno

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Doe de boter, bloem, suiker en zout in een keukenmachine (of gewoon met twee messen de boter door het bloemmengsel snijden) en maal tot het deeg kruimelig is. Voeg het ei en genoeg ijskoud water toe tot je een glad deeg hebt. Haal het uit de keukenmachine, verpak het in gladfolie en leg minimaal twee uur in de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm en leg het in een beboterde springvorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg en zet in de koelkast tot je de taart gaat bakken. Vulling Meng de appels met het citroensap in een grote schaal. Meng in een kleine schaal de suiker, bloem, kaneel, nootmuskaat en bruine suiker. Strooi dit mengsel over de appels en meng goed. Verdeel de jelly gelijkmatig over de taartbodem. Verdeel daarover de appels en strooi er vervolgens de fijn gesneden stukjes peper over. Topping Meng in een middelgrote kom de suiker en de bloem. Vermeng met een vork de boter door de bloem. Voeg de kaas toe en verdeel het mengsel over de taart. Zet de taart in een voorverwarmde oven van 185º C graden en bak ca. 45 minuten tot de bovenkant en de korst goudbruin zijn. recept van Nelleke van Lindonk

Apple Tart with Jalapeno is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse tortillasalade
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nacho-laagjesdip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bavette met smokey red chimichurri
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische tex-mex
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rijstwafel met appel en geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ginger Strawberry Delight
5 min
Bekijk recept