Verwarm de oven voor op 175°C. Klop het ei los in een kom. Voeg de plattekaas, de olie en 20 g Culinaire toe en meng goed. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg toe aan het mengsel. Kneed met de vingers tot een glad deeg. Laat ongeveer 20 minuten rusten en kneed opnieuw. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg met een deegrol uit. Vet de taartvorm in met een bakspray en leg de deeglap in de taartvorm. Snijd nu de deegresten die over de taartvorm hangen met een mes weg. Prik met een vork in het deeg. Schil de appels en snijd in dunne schijfjes. Meng de kaneel met de appel-schijfjes. Schik de appel-schijfjes op het deeg. Plaats de taart gedurende 20 minuten in de oven. Breng voor de taartengelei 150 ml water in een kommetje aan de kook. Meng de rest van het water met het aardappelzetmeel en de rest Culinaire. Voeg toe aan het kokende water. Doe er tot slot het citroensap bij. Werk de taart at met de taartengelei. 120 kcal. per spie