Keshi Yena (Kippastei)

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Peterselie fijn knippen. Ui snipperen. Pruimen ontpitten. Pruimen en olijven fijn snijden. Olie verhitten. Kip in reepjes snijden en in pan in +/- 2 minuten bruin bakken. Ui toevoegen en 2 minuten meebakken. Peterselie, tomaten, pruimen, olijven, piccalilly, rozijnen, zout en peper toevoegen. Onafgedekt +/- 10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikke saus ontstaat. Iets laten afkoelen. In kom eieren loskloppen. Kip mengsel erdoor roeren. Schaal invetten. Bodem en wand bestrooien met paneermeel. 4 plakken kaas ter grootte bodem schaal snijden. Rest kaas in lengte halveren. 2 ronde plakken op bodem leggen. Wand bedekken met lange plakken kaas (overlap). Kip mengsel erin scheppen. Afdekken met ronde plak kaas. Plakken kaas die uitsteken naar binnen vouwen en andere ronde plak erop leggen. Oven voorverwarmen op 174 C (of gasovenstand 3). 1 liter water aan de kook brengen. Schaal in braadslede zetten. Kokend water in de braadslede gieten. Kippastei in oven in +/- 40 minuten gaar laten worden. Pastei 10 minuten laten rusten. Platte schaal erop leggen en omkeren. Serveren met stokbrood en groene sla.

Keshi Yena (Kippastei) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kippastei met Parmezaankorst
2uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse Kippastei
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse Kippastei
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse Kippastei
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Keshi yena (gevulde kaas)
2 uur-
Bekijk recept
Keshi Yena
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Keshi Yena (kaas-pastei)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Keshi Yena (stuffed Cheese)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept