Kip met venkel

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de kip (of de kippenbouten) in stukken. Verwarm 1 lepel olijfolie in een pan en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn >> zet ze even apart. Bak in dezelfde pan de stukken kip goudbruin. Verwarm intussen 1 lepel olijfolie in een andere pan. Fruit hierin de fijngesneden uien + de knoflookteentjes (zacht vuurtje). Voeg laurier, venkelzaadjes, peper, zout en warme kippenbouillon toe. Voeg de spekblokjes en de kip toe Laat 50 minuten OP EEN HEEL ZACHT VUURTJE sudderen (met gesloten deksel). Maak intussen de venkels schoon, blancheer ze 8 à 10 minuten in kokend water en laat ze uitdruppen in een vergiet (met het ‘hoofd’ naar beneden). Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de verse basilicumblaadjes en de venkel toe. (even laten doorwarmen)

Kip met venkel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept