Kip op Elazasser wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de sjalotjes en snijdt ze door midden. Maak de champignons schoon en snijdt ze door midden. Wrijf de stukken kip in met wat zout en peper. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de stukken kip aan alle kanten mooi bruin. Haal dan de stukken kip uit de pan en fruit in het achter gebleven vet de sjalotjes eventjes. Leg dan de stukken kip weer in de pan en voeg de tijm en de wijn toe. Laat de kip in 30 – 40 minuten gaar worden. Verhit in een koekenpan wat boter en bak hierin de champignons goudgeel. Haal stukken kip (als ze gaar zijn) uit de pan. Voeg de champignons aan het braadvocht toe. Roer in een kopje de bloem met wat water tot een papje en bind hiermee de saus. Roer dan de zure room erdoor, de saus mag nu niet meer koken. Laat de stukken kip in de saus nog even warm worden. Lekker met zuurkool en aardappelpuree.

Kip op Elazasser wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept