Kip tajine met citroen en olijven

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De dag voordien: Meng het zout met de knoflook en wrijf de kip in met dit mengsel. Spoel het daarna af. Meng de gember, het citroenvlees en olie. Wrijf het over de kip, dek af en laat dit een nacht in de koelkast marineren. de dag zelf: Plaats de kip, de levers, de ajuinen, saffraan en koriander in een pot en bedek met water. Breng aan de kook en laat een uur sudderen. Verwijder de levers en pureer ze vooraleer je ze terug aan de saus toevoegt. Voeg de citroenschil en de olijven toe en laat nog eens 15 min. sudderen. Neem de kip uit de pot, leg ze op een bord en houd warm. Reduceer de saus door ze in te koken. Verwijder de korianderstelen en giet de saus over de kip. Versier met citroenschil en olijven.

Kip tajine met citroen en olijven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept