Plaats de kippenboutjes met wat saffraan of turmeric, met een kaneelstokje, een ui en de boter in een grote zware pan. Voeg zoveel water toe als nodig om de ingrediënten onder water te zetten. Breng dit aan de kook. Sluit de pan af met een deksel en zet het vuur lager en laat dit sudderen totdat de kip gaar is. Voeg eventueel wat water toe. Ontdoe vervolgens de kip van het bot en leg dit apart. Roer nu de pruimen door het pruttelende kookvocht van de kip. Voeg na ongeveer vijftien minuten de kaneel en de honing toe. Blijf roeren totdat de saus een honingachtige substantie wordt. Wanneer de saus niet dikker wil worden, roer er dan nog wat extra lepels honing door. Verwarm de amandelen in olie. Haal de amandelen één voor één uit de pan en leg deze even aan de kant. Schenk nu bijna alle olie uit de pan. Rooster de sesamzaadjes in het laatste beetje olie. Blijf roeren om verbranding te voorkomen. Voeg tenslotte de kip weer aan de saus toe om het geheel nog snel te verwarmen. Leg het op een schaal en strooi hier de amandelen en sesamzaadjes overheen. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
Kip Tajine met pruimen en honing is een recept van Jerryke's Cuisine