Klop voor het biscuitbeslag de eidooiers schuimig met ca 1/3 van de suiker, wat zout en het citroenraspel. Klop de eiwitten stijf, strooi er geleidelijk de rest van de suiker bij en blijf kloppen tot het eiwit snijvast is. Roer het dooierschuim met een houten spatel door het geklopte eiwit en meng er dan het gezeefde bloem-ma?zenamengsel door. Beleg het bakblik met bakpapier. Strijk er het biscuitbeslag gelijkmatig over uit en laat het in een op 220? C voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin bakken. Leg de plak cake op een iets bevochtigde doek, dek hem af met een tweede iets vochtige doek. en laat afkoelen. Maak intussen de creme. Klop de boter schuimig met de cacaopoeder en de gesmolten, nog lauwe chocolade. Klop in een tweede kom de eieren met de eidooiers en de suiker met een handmixer of garde boven een waterbad tot het mengsel lauwwarm is. Neem de kom van het waterbad en blijf kloppen tot het mengsel koud is. Roer het eimengsel dan door het schuimige boter-chocolademengsel. Verwijder voorzichtig het papier van de plak cake en strijk er ca. tweederde van de chocoladecreme over uit. Snijd een reep van ca. 10 cm van de plak cake af en vorm er 2 kleine rolletjes van die bij de afwerking de twijgjes vormen. Rol de rest van de plak cake op tot een boomstammetje en strijk er de rest van de cake over uit. Breng er met een vork of een garneerkam een boomschorspatroon op aan en zet er de beide, evenzo bewerkte kleine rolletjes op vast. Garneer het boomstammetje vervolgens naar eigen inzicht. Bijvoorbeeld met schuimpaddestoeletjes en kerstblaadjes van groen gekleurde marsepein.