Proef de zuurkool en spoel de kool onder de koude kraan, als u de smaak te zuur vindt. Schil en was de aardappelen en snijd daarna de aardappelen in stukken van gelijke grootte. Schenk een laag water in een pan van ongeveer 3 cm. Doe de aardappelen in de pan en leg de zuurkool op de aardappelen. Breng het water aan de kook en kook het geheel op een laag vuur in circa 25 minuten gaar. Leg de rookworst in de gesloten binnenzak circa 15 minuten in heet maar niet kokend water. Snij de paprika en ananas in stukjes. Laat een koekepan heet worden en bak hierin de spekjes uit. Voeg op het laatst de blokjes paprika toe en bak deze nog even mee. Prik in de aardappelen om te voelen of zij zacht zijn. Giet daarna het water van de aardappelen en zuurkool af. Stamp de aardappelen en de zuurkool door elkaar met een pureestamper. Roer de boter erdoor en maak de stamppot smeuïger met de melk. Voeg daarna de uitgebakken spekjes, stukjes ananas en paprika toe en roer het geheel nogmaals goed door. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de warm gemaakte rookworst. Tip: Zuurkoolstamppot kan in plaats van met paprika en ananas ook worden gemaakt met stukjes appel en rozijnen.