Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes. Pel de uien en snipper ze. Smelt boter in een braadpan en braad hierin het vlees rondom mooi bruin. Voeg de uien toe en laat ze meebakken. Voeg dan de peper, laurierblaadjes, kruidnagelen, jeneverbessen en de koekkruiden toe. Even doorroeren. Strooi er dan een paar eetlepels Schar mix C overheen. Roer dit er goed door, laat even bakken terwijl je blijft roeren en giet er dan wat kokend water overheen totdat het goed onderstaat. Voeg nu de (kruiden)azijn en de stroop toe. Vuur hoog totdat het kookt. Weer roeren, deksel op de pan en laat maar stoven op een zeer laag pitje. Ik laat het altijd uren opstaan maar na 2-3 uur is het in principe al klaar. (Bij mij moet het vlees echt in draadjes uit elkaar vallen als je er bij wijze van spreken maar naar kijkt. Proeven en op smaak afmaken met peper, azijn of stroop. En natuurlijk even de blaadjes en de kruidnagelen eruit vissen. Hoort op de frites maar kan ook bij aardappels en rode kool zoals bv. hachee.