Zwarte Bes-en-yoghurtijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Dit recept kan ook gemaakt worden met rode bessen, bramen, bosbessen, klapbessen of ontpitte zwarte kersen.
Voorbereiding
: Meng de yoghurt, vanille-extract en honing door elkaar en vries het in totdat het schuimend wordt. (Ongeveer een uur.) - Doe de zwarte bessen in een pan met het sinaasappelsap en de suiker. Laat het boven een laag vuur met de deksel erop 5 minuten pruttelen. (Klapbessen zo'n 10 minuten. ) Haal van het vuur af en laat het fruit 30 minuten trekken. Giet dan af en laat het helemaal afkoelen.
- Roer dit mengsel door de yoghurt. Zet het een uur koud. Klop het eiwit met een garde tot het stijf is en doe het al roerende erbij. Zet het opnieuw 1-2 uur koud of tot het vast is.

Zwarte Bes-en-yoghurtijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kindercocktail met mango alcoholvrij
- 10 min-
Bekijk recept
Taartje van yoghurtijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Crispy yoghurtijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenolijven
65 min-
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept