Zweedse gehaktballetjes in roomsaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de uisnippers goudgeel in een paar eetlepels boter, prak de aardappelen fijn en week het paneermeel in een beetje water. Roer alle ingrediënten tot een kneedbare fijne massa en breng deze goed op smaak met zout, witte peper en desgewenst wat fijngestoten piment. Vorm ronde balletjes van het gehakt (met behulp van een paar in water gespoelde lepels) en leg ze op een met bloem bepoederde snijplank. Bak de gehaktballetjes daarna vrij langzaam bruin in een royale hoeveelheid boter. Roomsaus: 1 dl room 2 dl water of vleesbouillon chinese sojasaus (1 eetlepel tarwelbloem) zout, witte peper
Voorbereiding
: Roer de bezinksels in de pan los en maak een jus met een paar deciliter kokend water of vleesbouillon. Zeef de jus en voeg de room toe. Bind de saus desgewenst met tarwebloem. Breng de saus goed op smaak en geef hem bij de gehaktballetjes met gekookte aardappelen, met suiker gladgeroerde vossenbessen, sla en zoute of zure augurkjes.

Zweedse gehaktballetjes in roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept