Zweedse vogelnestjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Giet de bietjes af en laat ze in de zeef uitlekken.
- Snijd de aardappels in blokjes van 1/2 cm en hak de augurk fijn, meng de stukjes aardappel en augurk in de kom.
- Was de bieslook of peterselie en knip deze fijn, doe 3/4 deel van de bieslook of peterselie bij de inhoud van de kom.
- Was de appel grondig, boor het klokhuis uit de vrucht en snijd deze overdwars in 1/2 cm dikke plakken, verdeel de plakken in kleine blokjes en besprenkel deze met citroensap.
- Snijd de plakjes biet in blokjes, voeg deze met de appel bij de inhoud van de kom , roer de ingredienten voorzichtig door elkaar en breng de salade op smaak met peper, zout, azijn en suiker.
- Snijd op 3/4 van de hoogte het kapje van de tomaat af, hol de tomaat voorzichtig uit met een lepeltje zonder de buitenwand te beschadigen, zet de uitgeholde tomaat even omgekeerd op een shoteltje.
- Leg de sneetjes roggebrood op de serverschaal.
- Vul de tomaat met een deel van de salade en bestrooi deze met de rest van de bieslook of peterselie.
- Verdeel de rest van de salade over de sneetjes roggebrood in de vorm van een bergje.
- Tik de eieren na elkaar doormidden, verzamel zoveel mogelijk eiwit in een kommetje , doe de overgebleven eidooiers in een halve eierschalen en plaats deze op de belegde sneetjes roggebrood.
- Strooi op elke dooier wat cayennepeper of paprikapoeder.
- Garneer de schotel met de gevulde tomaat.

Zweedse vogelnestjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vogelnestjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse Aardappel Omelet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
30-60 min -
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept