Plet de kaasblokjes. Snijd de lamsfilets middendoor tot bijna aan de rand en plooi ze open. Beleg met de geplette kaas en vouw weer goed dicht. Wikkel elke lamsfilet in gerookt spek en strijk in met olie. Bak de lamsfilets ongeveer 10 minuten op een matig vuur. Haal ze uit de pan en leg ze in een vuurvaste schotel, samen met de tomaten. Zet 10 minuten onder de grill op 200°C. Serveer met een aardappel in de schil met wat lookboter en sla. Doe 2 uien, 2 wortelen, 1 prei, 3 sneetjes selder, een klontje boter, tijm, laurier, peper, zout en wat water in een pan en laat dit alles garen in de oven tot een bruine jus. Zeef vervolgens deze jus, binden met maïzena en zilveruitjes, een beetje mosterd en kruiden toevoegen.
Zomerse lamsfilet in een spekjasje is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels