De sjalotjes en de ui fijnsnipperen. De tomaten pellen, fijnsnijden en met de fijngesneden dragon mengen. De knoflook pellen en fijnhakken. De ui even laten zweten in boter, het tomatenmengsel en de sjalotten toevoegen en laten stoven tot het vocht van de tomaten is verdampt. Kruidenmet peper, zout en geplette peperkorrels (en eventueel een snuifje tijm en enkele venkelzaadjes). De wijn toevoegen en even laten sudderen. De rivierkreeftjes van het bittere darmkanaal ontdoen via het staarteinde, bij het groentenstoofsel voegen, onder deksel 3 minuten stoven, uithalen en de staarten pellen. De room aan het stoofsel toevoegen en even inkoken, de boter eronder kloppen, de wilde peterselie (de blaadjes) toevoegen, de rivierkreeftjes terug in de saus doen en even opwarmen. De rivierkreeftjes op de rand van één groot diep serveerbord schikken. De saus in de holte van het bord gieten en alles royaal bestrooien met fijngesneden peterselie. Meteen opdienen en serveren met stokbrood.