Zoetzure aubergines

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de aubergine, snijd ze in blokjes, bestrooi ze met zout en laat een halfuurtje rusten. Pel de ui en snijd in ringen. Ontvel de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de bleekselder in reepjes en halveer de olijven. Verhit een lepel olijfolie en fruit er de uienringen en de bleekselder even in aan. Voeg de tomaat, peper en zout naar smaak toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen. Spoel de aubergineblokjes en dep ze goed droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de aubergineblokjes rondom bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep de aubergineblokjes, olijven, azijn en suiker door de tomatensaus. Laat afkoelen. Lekker met ciabatta bij vleesgerechten of als borrelhapje. een recept van myriam

Zoetzure aubergines is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept