Zoetzuur konijn met Chimay

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de appelen, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Versnipper de uien. Snij het konijn in stukken. Bak de stukken konijn in hete olie aan in een kookpan. Als het vlees goudkleurig is, de uien en de spekblokjes toevoegen. Leg de stukken konijn in een magnetronschaal en giet er het bakvet met de uien en de spekblokjes over. Voeg de appelen toe, de suiker, het kruidentuiltje en overgiet met bier. Breng op smaak met zout en peper. Bedek de schotel en zet gedurende 12 min in de magnetron op maximaal vermogen. Draai de stukken konijn voorzichtig om en laat nog 4 min sudderen in de magnetron. Controleer of het vlees gaar is, breng op smaak, en laat nog enkele minuten rusten. Serveer met gebakken aardappeltjes. Dit gerecht kan ook op traditionele wijze bereid worden door het 45 min op een zacht vuurtje op het fornuis te laten sudderen.

Zoetzuur konijn met Chimay is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met Chimay Tripel en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oude Chimay Raclette Op Slakkencressonniere
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pastasla Met Gamba's En Met Chimay
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn Zoetzuur Met Chimay
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept