Snipper de gember in lucifergrootte. Snijd de ui in halve ringen. Pel de paprika's en snijd in repen of blokjes. Snijd de ananas in blokjes. Snijd het vlees in reepjes, kruid met peper en zout en bestrooi ev. met bloem. Schud het teveel aan bloem af. Zet de wok op het vuur en verwarm tot flink heet. Laat enkele el. arachideolie in de wok warm worden. Bak het vlees rondom bruin Schep uit de wok en laat uitlekken en korsten op keukenpapier. Veeg de wok even uit, verwarm opnieuw op het vuur, doe er arachideolie in. Fruit eerst de gember aan en bak vervolgens de andere groeten en de ananas (2-3min). Blus af met de Kriek. De alcohol zal verdampen en de krieksmaak zal blijven. Voeg een lepeltje tomatenpuree toe, enkele druppels lichte sojasaus en ev. een snuifje Demerara suiker. Kruid met veel zwarte peper en een beetje zout. Voeg het vlees opnieuw toe en laat alles even doorwarmen. Breng op smaak met de azijn.