Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze vervolgens fijn. Haal ondertussen de blaadjes van de kruidentakjes en hak ze fijn. Leg de trosjes kerstomaat naast elkaar in een groot braadblik. Bestrooi ze met 1 theelepel shoarmakruiden en 1 theelepel verse kruiden. Besprenkel ze met 1 eetlepel margarine. Meng de rode peper met de bruine suiker, 2 theelepels shoarmakruiden, de rest van de verse kruiden en 1 eetlepel vloeibare margarine. Wrijf de koteletten in met het mengsel en leg ze in het braadblik. Laat het vlees in de oven (180°C) in ongeveer 10 minuten gaar worden. Keer de koteletten tussentijds een keer. Bak de partjes ui met 1 theelepel shoarmakruiden in 1 eetlepel vloeibare margarine 3 minuten. Roer ze door de aardappelpuree. Schep de puree op het midden van twee grote borden. Leg de koteletten er tegenaan, leg de trosjes tomaat (met een brede schep) half op het vlees en schep wat jus over het gerecht.