Zeeuwse Mosselen met witte wijn en een Hollandaise

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de Hollandaisesaus: Klop de eierdooiers met de 10 cl witte wijn op een zacht vuurtje op in bain marie en voeg geleidelijk de gesmolten boter toe. Belangrijk: de eieren en de boter moeten dezelfde temperatuur hebben. Zet vervolgens in een grote pot 10 g boter, de gehakte sjalot, selder, tijm en laurier op het vuur en laat alles sudderen. Voeg de rest van de witte wijn toe en breng aan de kook. Voeg de schoongemaakte mosselen toe, samen met wat peper uit de molen, en dek af. Van zodra de mosselen bijna gaar zijn, ze verwijderen en het sap bewaren. Breng het sap opnieuw aan de kook, voeg de room toe en daarna ook zachtjes de Hollandaisesaus zonder te laten koken. Zorg ervoor dat de saus door het kloppen smeuïg blijft. Voeg de bieslook toe, met een scheutje citroensap. Doe de mosselen opnieuw in de pan, meng alles en dien op in een diep bord. Overgiet de mosselen goed met de saus. Dit is een recept van de gelauwerde viskok Yves Mattagne van Restaurant SeaGrill in Brussel.

Zeeuwse Mosselen met witte wijn en een Hollandaise is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Heilbot caprese-style
22 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergelasagne met sappige tomaatjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoektaartje met zalm en Hollandaisesaus
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde asperges met gebakken sint-jakobsvruchten en hollandaisesaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept