Bereiding
Voorbereiding (10 min.) - Laat de sint-jakobsnoten en de tijgerscampi's ontdooien, afgedekt op kamertemperatuur gedurende 2 u (of in de microgolfoven gedurende 5 Ã 7 min. op de ontdooistand). Pel de scampi's maar laat de staart eraan.
- Meng alle ingredienten voor de marinade dooreen.
- Leg de sint-jakobsnoten en de tijgerscampi's gedurende 2 u in de marinade op een koele plaats.
- Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ongeveer 1 cm.
Voorbereiding (25 min.) - Voor de saus laat u wat boter smelten. Laat de gehakte sjalot en het geperste teentje knoflook er glazig in worden. Voeg de komkommerblokjes toe en roer goed om.
- Giet er de lichte room bij. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Breng aan de kook op het fornuis. Vervolgens laat u de saus gedurende 15 min. verder sudderen op een hoek van de barbecue.
- Haal de sint-jakobsnoten uit de marinade en omwikkel ze stuk voor stuk met een sneetje spek. Schuif afwisselend 3 in spek gerolde sint-jakobsnoten en 3 scampi's op de spies.
- Bak de brochettes op een hete grill gedurende 3 min. aan elke zijde.
- Dien de zeevruchtenbrochettes op met de saus, gegrilde tomaten en lookbroodjes.