Zeevruchtenbrochettes met komkommersaus

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
(10 min.) - Laat de sint-jakobsnoten en de tijgerscampi's ontdooien, afgedekt op kamertemperatuur gedurende 2 u (of in de microgolfoven gedurende 5 à 7 min. op de ontdooistand). Pel de scampi's maar laat de staart eraan.
- Meng alle ingredienten voor de marinade dooreen.
- Leg de sint-jakobsnoten en de tijgerscampi's gedurende 2 u in de marinade op een koele plaats.
- Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ongeveer 1 cm.
Voorbereiding
(25 min.) - Voor de saus laat u wat boter smelten. Laat de gehakte sjalot en het geperste teentje knoflook er glazig in worden. Voeg de komkommerblokjes toe en roer goed om.
- Giet er de lichte room bij. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Breng aan de kook op het fornuis. Vervolgens laat u de saus gedurende 15 min. verder sudderen op een hoek van de barbecue.
- Haal de sint-jakobsnoten uit de marinade en omwikkel ze stuk voor stuk met een sneetje spek. Schuif afwisselend 3 in spek gerolde sint-jakobsnoten en 3 scampi's op de spies.
- Bak de brochettes op een hete grill gedurende 3 min. aan elke zijde.
- Dien de zeevruchtenbrochettes op met de saus, gegrilde tomaten en lookbroodjes.

Zeevruchtenbrochettes met komkommersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kalfsrolletjes met komkommersaus en gegrilde tomaten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met mie omwikkelde garnalen
30 min Snack
Bekijk recept
Turkse pides met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zeevruchtenbrochettes Met Komkommersaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtenbrochettes Met Komkommersaus
0-10 min -
Bekijk recept