Zeewolf in een krokant jasje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en peterselie heel fijn, meng 2 eetlepels van ieder kruid door de bloem en doe het in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water. Verkruimel de cornflakes nog iets fijner in een derde bord. Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes. Verwarm zoveel olie in een diepe koekenpan zodat de bodem ven de pan bedekt is, en bak hierin de vis tot het ‘jasje’ snel krokant en bruin is. Leg ze vervolgens op een schaal in een voorverwarmde oven van 120 °C gedurende 8 minuten om verder te garen. Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel en maak dit op smaak met versgemalen peper en zout. Voor een ander krokant jasje dan cornflakes kun je ook sesamzaadjes door paneermeel roeren. Of gebruik verkruimelde beschuiten. Prima ook als snack te serveren. Snijd dan de vis in lange repen en paneer ze op dezelfde manier, bak ze als visfrietjes.

Zeewolf in een krokant jasje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept

Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf met groenten
Bekijk recept
Zuurkool met vis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept