Meng in een kom de olijfolie met piment met de limoenschil. Dek af. Laat minstens 1 dag rusten. Snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd ze met behulp van een dunschiller in repen. Zet opzij. Verhit in een pan 1 EL olijfolie met 1 EL water. Fruit daarin telkens een handvol courgettetagliatelle gedurende 2 tot 3 min. Hou goed warm. Verhit de resterende olijfolie in een steelpan met antiaanbaklaag. Leg er de filets voorzichtig in, met de velkant naar beneden, en laat 3 min. bakken. Draai ze voorzichtig om. Zet het vuur uit. Dek de pan af en laat 1 min. rusten. Verdeel de courgettes met behulp van een kleine ronde vorm over de borden. Leg de filets erop. Besprenkel met de geparfumeerde olie. Versier met takjes bladpeterselie. Lekker met aardappelpuree op smaak gebracht met olijfolie en bieslook. kcal 426 p.p.
Zeebarbeelfilets met courgettetagliatelle is een recept van Jerryke's Cuisine