Bekleed de kom met plastic folie. Meng in een kom de koffie met de likeur. Doop de lange vingers een voor een in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee (suikerkant naar buiten). Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen. Smelt de helft van de chocolade en hak de rest grof. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en meng de noten en gehakte chocolade erdoor. Schep de helft van het roommengsel in de kom en strijk het op aan de randen. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de slagroom en schep het in de kom. Dek af met de rest van de lange vingers. Zet de zuccotto minimaal 1 uur in de koelkast. Stort de zuccotto op een platte schaal en bestrooi met cacaopoeder. TIP: Zuccotto is een echt Toscaanse nagerecht. Het gerecht heeft het uiterlijk van een koepel. Men denkt dat het een verwijzing naar de koepel van Florence is. Variatietip In plaats van lange vingers kun je de vorm ook met plakjes cake bekleden