Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Alle vlees zeer goed spoelen en zuiver maken Ajuin versnipperen (Grof) De kop samen met het hart gaarkoken en ontbenen Poot + oor appart gaarkoken samen met een laurierblad(mag niet teveel water zijn)bruikbaar vlees bijhouden. In het kookvocht van poot en oor de ajuin stoven totdat hij zacht is. Dit mengsel is de lijm van de kipkap Het gare vlees fijnmalen De lever eventjes appart stoven.en meemalen met het vlees. Ook de gestoofde ajuin meemalen Alle gemalen vlees (kop ,hart, lever, poot,oor + ajuin) samen stoven in het overgebleven vocht van poot + oor. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat . Azijn toevoegen naar smaak. ( zuur of minder zuur ) In kommen doen en laten opstijven.

Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Picknickbol met tonijn
20 min
Bekijk recept
Picknickbrood met tonijnsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bol zalmragout
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippensoep met kipbroodjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuid-Amerikaanse rumpsteaksalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept